Jesper de la Porte Ovesen

Egne tekster til Den nye Skriveskole og andet, med kommentarer

Skriveskolen: Roman

KONKURRENCE: SKRIV EN NY FORESTILLING

Bådteatret inviterer alle til at være med i konkurrencen om at skrive en ny forestilling inden for
dukke- og animationsteater.

Krav:
Ingen synopsis eller skitser, men et færdig stykke drama.
Stykket skal være på dansk, norsk eller svensk.
Stykket skal være på mellem 30 – 60 sider, Varighed ca. 1 time.
Skriv et par linjer om din grundide, og begrund hvorfor din tekst egner sig til dukke/animations teater.

Send din tekst til drama@baadteatret.dk senest den 1.april 2015!
Vinder du, bliver stykket produceret og spillet af Bådteatret i sæson 15/16.

Læs gerne mere her:
http://www.baadteatret.dk/dramatik-konkurrence/


 

Afleveringsfrist 1. december 2015

ROMANKONKURRENCE

ROMANKONKURRENCE

Såvel etablerede forfattere som debutanter opfordres til at deltage i Dagbladet Politikens og Politikens Forlags romankonkurrence, hvis opgave lyder: Skriv en roman, der skildrer kærligheden i det hurtige moderne liv på godt og ondt.

Romanen skal afleveres senest 1. december 2015, og præmiesummen er 250.000 kroner, en forlagskontrakt samt markedsføring for minimum 250.000 kroner.
Kærlighed kan antage mangfoldige former, hvorfor der er frit slag i forhold til, hvilken slags kærlighed der skildres – ny dugfrisk forelskelse, farlig utroskab, kærlighed på tværs af kulturer, generationer, landegrænser – enhver slags kærlighed kan danne afsæt for romanen.” Klik her: Link

 

I øjeblikket samler jeg her uredigerede tanker og ideer om en fælles roman til Politikens konkurrence. Inden jul skal vi have klarhed over nogle ting.

 • Hvem er med i en gruppe?
 • Hvem vil være supportere med ideer og research?
 • Nogle trin med frister, for manus skal være helt klar om et år.
 • Hvem slutredigerer? Det betyder har det afgørende ord i sidste fase, kan kassere, kræve omskrivning.
 • Struktur:
  • Romanens personer
  • Overordnet handlingsforløb
  • Miljø
  • Stil

Jesper Dela Porte Ovesen Jeg har det allerede: overlæge Rullebræts hektisk pumpende affære med hospitalets vekselkønnede direktør, fuld af raptekster og skydende, skrydende rockere på motorcykel ad Christianas nye cykelsti, ung kærlighed på bagsædet, den dræbende heldagsskole, virtuel forførelse. utro med FadeBook, den lille café med ecstasy-kagerne, jalousidrama blandt bloggere.. vi bruger alt hvad vi har lært i samtlige opgaver, 20 sider til hver.

,,,,,,,,,

Jesper Dela Porte Ovesen Ella, seriøs kan man være til sidst, i starten må man lade tankerne flyve hvorhen de vil. Vi kan være et hold hvor hver forpligter sig til en person i romanen, så er det i orden at stilen veksler.

,,,,,,,,

Ella Juel Clausen Vi skal måske ha’ en idékasse (jeg foreslår Jesper til at sidde på hængelåsen). Når idéerne er kommet ind skal der vel være et udvalg, som sorterer og strukturerer – og – Carlo Milo – styrer slagets gang??

11 hrs · Unlike · 1

,,,,,,,,

Ina Ravnkilde Pedersen der skal minimum være 250 sider. Dem deler vi op i 25 kapitler, dvs 25 skrivere. I hvert kapitel er der en hovedperson, som beskriver ( En hændelse, et forhold eller ??? )ud fra deres synspunkt, På den måde kan man aflever en samling tekster med hver sit særpræg, men som alligevel hænger sammen for alle hper skal have en forbindelse til hinanden. Ja jeg tænker bare højt.Ina Ravnkilde Pedersen måske en arbejdsplads med mange forskellige funktioner, hospital, f. eks, der er ansat så mange faggrupper og der er liv og død og kærlighed på alle niveauer..

4 hrs · Like · 1

,,,,,,,,,,

Anni Printz Jeg synes, Inas forslag om et hospitalsmiljø er brilliant. Et supersygehus sat overfor kærlighed og menneskelig varme, glæde, angst og sorg. Der kan skrives meget forskellige kapitler, men der skal være en rød tråd og en del betalæsning, så puslespillets brikker danner et billede af kærlighed i det moderne samfund.

,,,,,,,,,

Morten Sørensen har ganske mange erfaringer i bagagen om kærlighedens veje og vil(d)veje, men fællesskriverier er jeg ikke god til – synes ideen her er rigtig god, men jeg har gang i alt for mange ting selv og det er min erfaring at fælles opgaver ofte ender i, at nogle få trækker et stort læs så jeg vælger at bruge tiden på egne ting

,,,,,,,,,,

Bente Astrup Kender til en forfatter, som var med i en “facebook” roman. De var fire forfattere, som skrev hver på deres karakter og som om de var reelle. Jeg har ikke læst bogen, men måske kunne vi bruge de socialemedier, som noget af strukturen i bogen. Det kunne stadig godt være med rammen “et superhospital”, hvis det er den, som der er stemning for. Dating over nettet og troen på at finde kærligheden her, kærlighed til det materielle, kroppen, samlemani, kæledyr, for smuk/grim til kærlighed med meget mere. Vi kunne hver især få en karakter, som vi er i romanen, og bruger vi de sociale medier, gør det ikke noget, at vi sidder forskellige steder i landet. Vi lader kærligheden på mange planer komme til udfoldelse. Kommer der frustrationer i forløbet, er det en del af romanen. Kærligheden til det skrevne ord er det centrale 

,,,,,,,,,,,

jesper ovesen:

Vil vi være med i Politikens konkurrence må vi huske på deres formulering:

Skriv en roman, der skildrer kærligheden
i det hurtige moderne liv på godt og ondt.

Nu er det Politiken og de kan godt lide det lidt oversmarte, dvs. moderne. Hurtig betyder at kapitler er 6-8 sider.
Jeg kan godt lide Bentes bemærkning: Kærligheden til det skrevne ord. Vi kan godt have en vanvittig digtertype.
Ikke husmorkærlighed, det er hverken moderne eller hurtigt. 
Godt med følelser, ikke så mange beskrivelser. Ikke en masse indirekte tankereferater.
Det morer mig at Ina er med på dr. Rullebræts arbejdsplads, superhospitalet. Jeg havde engang en opgave om en ung mand, graffitimaler, som skulle op og stå på taget af et tog og selvfølgelig faldt af – han lå på hospitalet og kæresten kom og skældte ham ud. Sådan en figur kunne man have, deres kærlighed og hende der lever i evig angst for hvad han finder på.
Noget også om outrerede modefænomener. En tatovør, han kender dem alle og deres kroppe, de betror sig til ham.


Dorte Folkmann Vi kan finde masser af interessante personer i vores gamle saxo – opgaver. Jeg har fx gamle Marie som dødkeder sig i sin lejlighed og vil på plejehjem for dog at have nogen at være sammen med. Eller den lille forskræmte Birthe der blev misbrugt af faren og som voksen ser ham i hver eneste skægget og mørkhåret mand. Osv. Der må måske ikke optræde ældre? Som patienter, eller pårørende må de vel have lov at være der. Dagens Danmark er fuld af ældre.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

12 thoughts on “Skriveskolen: Roman

 1. Lille forlag, kortromankonkurrence, skriv ca. 80 sider
  http://egolibris.com/blog/indlaeg/egolibris-skrivekonkurrence
  Frist 15. marts 2015

  Liked by 1 person

 2. Ella Juel Clausen
  Supersygehus er nævnt, men må jeg foreslå et af de lidt mindre regionale sygehuse, hvor personale stadig kender til folk/patienter på andre afdelinger. Supersygehuse er kæmpestore og delt op i specialer ud i ekstremerne. Afdelingerne er nærmest afsondrede fra hinanden. Jesper, overl. Rullebræt klarede vist både knæ- og brokoperationer og – ja læs selv! Lige netop sådan foregår det dog heller ikke.

  Like

  • ‘Ella, om det skal være et hospital og hvilken art er nok for tidligt at lægge sig fast på. Hvis vi laver en art kollektivroman skal der være et samlende moment, det kunne også være en teatergtuppe, en grupperejse, økologisk landsby, – eller et passagerskib der sejler rundt til forskellige destinationer og dermed kulturer (har vi forresten prøvet!).

   Like

 3. Jesper, du skriver: Vil vi med i konkurrencen…..
  Jeg var med sidst. Ingen af manuskripterne bliver kasserede.
  Så måske spørgsmålet er:
  Hvis vi vil prøve at vinde……

  Jeg havde det sådan: Helt ok at tabe – indtil jeg læste (halvdelen) af vinderromanen. Der er ikke noget ved at tabe, når vinderen ikke er god!

  Skriver dette for at pege på: Vinderromanen var om kvindelig soldat i Afghan krig, hp’s historie indeholdt sexuelle overgreb. Altså: noget der er oppe i tiden.

  Så: Hvis vi skal deltage for at konkurrere, tror jeg mere på netdating-ideen end på superhospital :-)

  Like

  • Netdating: hurtigt, moderne. Fint. Deltagerne kan flettes sammen på mange måder, de lægger profiler ud, de svarer, de mødes i virkeligheden, de strejfer andre netdatere uden at vide det. Der er også onde profiler, svindlere. – DDer skal bare ikke være for meget internettekster, de er som regel kedelige. Hvad med internet-tantra!?

   Liked by 1 person

   • Jeg har flere klienter der taler om et netdatingprogam, som jeg ikke lige kan huske hvad hedder. De får nye profiler tilsendt på mobilen, billede og få ord, svarer ja eller nej. Hurtigt køb eller smid væk. Helt i tidsånden. (gys, hvad med feromoner?) :-)

    Like

 4. Jeg vil gerne være med, også på net dating,. Jeg er villig til at komme med ideer. Jeg mener, at vi skal have en færdig drejebog ultimo januar, skrive februar , marts, april, maj, koordinere juni, juli, betalæsere august, september, rette til oktober, betalæsere og færdiggørelse november. Hvem er med ?

  Liked by 1 person

 5. hej Anni, jeg vil være med, det er noget lignende jeg havde forestillet mig (dog er jeg bortrejst sidste halvdel af januar). Spørgsmålet er nu ganske enkelt: hvem vil være med?? I øjeblikket ligner det en håndfuld. Når vi kommer med et mere konkret oplæg til at samle energien viser der sig flere.

  Liked by 1 person

 6. Hej med jer, jeg vil gerne være med. Jeg føler bare ikke jeg er kompetent nok i jeres selskab.
  I er alle så dygtige. Men er der brug for en Nettodame eller en rengøringskone uden den store indsigt i noget. så er jeg med.
  Nej, jeg har lyst til at deltage og i sidste ende behøver det jo ikke blive brugt.

  Like

  • Hej igen, nu har jeg tænkt over det i et par dag.
   Jeg deltager IKKE.
   Det bliver for stressende, det har jeg kunnet mærke de sidste dage. Så jeg vil holde mig til mine små fortællinger. Måske I ser forbi min blog og giver en kommentar. :)

   Like

 7. Til inspiration: http://popularromanceproject.org/writing-mature-love/

  (Mature/moden skal ikke forståes som kærlighed mellem gamle mennesker.)
  Hun taler om moden kærlighed, altså ud over den første forelskelse, kærlighed, som man tror på vil holde. Værd at læse/høre

  Like

 8. Er I kommet igang?
  Hvis det har interesse, så har jeg prøvet at bruge netdating i et par tekster. Ideen er rigtig god.
  HIlsen
  Anne
  PS: nu er jeg jo ikke nogen “gammel saxo elev”, så sig til, hvis I ønsker at løbe med opgaven alene.

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s